Суд залишив Коломойського під вартою до 26 січня

Суд залишив Коломойського під вартою до 26 січня

Укрінформ
Шевченківський райсуд залишив бізнесмена Ігоря Коломойського під вартою до 26 січня 2024 року.

Відповідне рішення суд ухвалив під час засідання у вівторок, 28 листопада, передає Укрінформ з посиланням на трансляцію засідання.

Зокрема, у резолютивній частині  рішення суду йдеться, що Коломойський перебуватиме під вартою до 26 січня 2024 року з альтернативою застави у розмірі 3 млрд 712 тис. грн.

Як повідомлялося, 2 вересня Бюро економічної безпеки і Служба безпеки України оголосили Коломойському підозру за двома статтями Кримінального кодексу: ст. 190 (Шахрайство) та ст. 209 (Легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Працівники БЕБ і СБУ інкримінують Коломойському легалізацію упродовж 2013-2020 років понад пів мільярда гривень шляхом виведення їх за кордон із використанням інфраструктури підконтрольних банківських установ.

У цій справі Шевченківський райсуд столиці обрав Коломойському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 3,8 млрд грн. Запобіжний захід діє до 2 грудня поточного року.

Водночас 7 вересня Національне антикорупційне бюро оголосило колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПриватБанку Ігорю Коломойському і п’ятьом членам організованої ним групи підозру в заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-