Україна має створити комфортний простір для всіх травмованих війною людей - Зеленська

Україна має створити комфортний простір для всіх травмованих війною людей - Зеленська

Укрінформ
В Україні має бути створено комфортний простір для всіх травмованих російсько-українською війною людей.

На цьому перша леді України Олена Зеленська наголосила під час відкриття сьомого Українського жіночого конгресу "Жіноче лідерство. Час відновлення. Час відбудови" в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що за даними Міністерства охорони здоров‘я, 90% українців, у тому числі жінок, відчувають хронічний стрес.

"Уже розробляється Всеукраїнська програма ментального здоров’я. Її сенс у тому, щоб психологічна допомога була поряд, щоб усі ми навчилися основам самодопомоги. І водночас нам знадобиться армія психологів. Я думаю, що тут жінки будуть у перших лавах – не тільки як користувачі, а й як надавачі послуг", – підкреслила Зеленська.

Вона наголосила, що Україна потребує безбар‘єрності – фізичної і ментальної. "Нам необхідно створити комфортний простір для всіх травмованих людей – і цивільних, і військових. Наше суспільство змінюється і ми маємо створити такі умови, щоб ці зміни відбувалися комфортно", – додала дружина Президента України.

Вона також зауважила, що для жінок, які стали вимушеними внутрішніми переселенками необхідно створювати комфортні умови життя, зокрема робочі місця і освітні можливості для дітей. Окрім того, на переконання Зеленської, створення відповідних умов – одна з передумов для повернення жінок із-за кордону до України.

Читайте також: Зеленська розповіла африканським ЗМІ про викрадення Росією українських дітей

Як повідомлялося, стратегія впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я на місцях уже вибудувана, створені регіональні координаційні центри підтримки цивільного населення та призначені місцеві координатори програми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-