Папа Римський закликав молитися за Україну та інші країни, де триває війна

Папа Римський закликав молитися за Україну та інші країни, де триває війна

Укрінформ
Папа Римський Франциск закликав молитися за Україну та інші країни, охоплені війнами, й нагадав про солідарність із біженцями.

Як передає Укрінформ з посиланням на Vatican News, з відповідним закликом понтифік виступив у середу під час зустрічі з паломниками.

«Молімося, браття і сестри, за мир. Особливо за мученицьку Україну, яка багато страждає. Також за мир у Святій Землі, Палестині та Ізраїлі, й не забуваймо про Судан, який багато страждає, пам’ятаймо про всі місця, де йде війна. Сьогодні багато війн! Молімося за мир: нехай кожного дня кожен присвятить трохи часу, щоби помолитися за мир. Ми прагнемо миру», – наголосив Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції в середу.

Святіший Отець промовив ці слова після того, як звернувся зі словами заохочення до людей похилого віку, хворих і молоді. «Останні тижні літургійного року запрошують нас замислитися над значенням християнської надії. У цій перспективі я запрошую вас завжди пізнавати сенс і цінність щоденного досвіду, а також випробувань, пам'ятаючи, що "все служить для добра тим, хто любить Бога" (Рим 8,28)», - сказав він.

Читайте також: Папа Франциск закликав зупинити кровопролиття, які вбивають майбутнє дітей

Вітаючи польських прочан, Папа Римський нагадав про те, що звіщення Євангелія має супроводжуватися конкретними ділами милосердя. «Молімося всі разом за потребуючих і за біженців зі стражденної України. Від щирого серця благословляю вас і тих, кому ви надаєте допомогу», – сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 12 листопада Папа Римський Франциск, вітаючи на площі Святого Петра у Ватикані українських паломників, закликав не забувати про Україну та молитися за мир в країні.

Фото: Vatican News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-