Уряд виділив майже 61 мільйон на компенсації за розміщення переселенців у травні-липні

Уряд виділив майже 61 мільйон на компенсації за розміщення переселенців у травні-липні

Укрінформ
Кабінет міністрів України на засіданні виділив 60,9 мільйона гривень на компенсації за розміщення внутрішньо переміщених осіб у травні-липні 2023 року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Йдеться про компенсації за спожиті комунальні послуги під час безоплатного перебування внутрішньо переміщених осіб у приміщеннях об’єктів державної, комунальної та приватної власності”, - зазначили у відомстві.

Документом передбачено виділення із резервного фонду державного бюджету понад 60,9 мільйона гривень для покриття витрат на комунальні послуги відповідним закладам за травень-липень 2023 року.

Зокрема, буде спрямовано понад 9,7 мільйона гривень – на виплату компенсацій закладам державної форми власності, що належать до сфери управління Мінагрополітики, Міненерго, МОН, МОЗ, МКІП, Мінсоцполітики та МВС; більш ніж 49,2 мільйона гривень – на компенсації комунальним закладам, державним закладам освіти, що передані на фінансування з місцевих бюджетів, і закладам спільної власності територіальних громад області та району, які перебувають в управлінні обласних та районних рад. Надання цієї додаткової дотації з держбюджету місцевим бюджетам за затвердженим розподілом між обласними бюджетами здійснюватиме Мінреінтеграції.

Читайте також: В Україні налічується 4,9 мільйона внутрішніх переселенців - Верещук

Також понад 1,9 мільйона гривень піде на покриття зазначених витрат приватним закладам (окрім приватних закладів освіти).

Як повідомлялося, Мінреінтеграції підготувало проєкт цього розпорядження на виконання доручення Прем’єр-міністра Денис Шмигаля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-