Україна отримала дозвіл на евакуацію із сектору Гази 329 громадян

Україна отримала дозвіл на евакуацію із сектору Гази 329 громадян

Укрінформ
Україна отримала дозвіл на евакуацію із сектору Гази 329 громадян.

Про це заявив посол України в Державі Ізраїль Євген Корнійчук в ефірі “Свобода.Ранок”, повідомляє Укрінформ.

“Усього ми отримали дозвіл на евакуацію 329 громадян, але ситуація змінюється щохвилини. Можливо, частина людей не доїхала фізично і відмовилася від евакуації – таке також буває. Я нагадую, що в попередніх списках у нас взагалі було близько 400 людей, але частина з них залишилася на півночі Гази і зараз їх евакуювати неможливо”, – сказав дипломат.

Він додав, що Україна надає логістичну підтримку і не відмовляє жодній державі, яка зверталася по допомогу в евакуації. Це, зокрема, “угорці, швейцарці, поляки”, уточнив Корнійчук.

За його словами, ізраїльська та єгипетська сторона майже не змінювали списки при погодженні перед евакуацією.

“Безпека перевіряла наявність людей, які є наближеними до ХАМАСу. Таких майже не виявилося, скоріш за все, оскільки наші списки на 95% не змінилися з моменту подання до відповідних компетентних органів. Переважно це жінки та діти”, – зазначив посол.

Дипломат додав, що жоден поранений громадянин України кордон сектору Гази досі не пройшов.

“Нам було відомо від громади – це непідтверджена інформація – і про загиблих, і про поранених громадян України, але на території сектору Гази їм надається допомога. Можливо, ми наступними евакуаційними траншами зможемо їх забрати. У списку, який ми подавали на затвердження, здається, дві особи такими значаться, але вони на пункт пропуску не зʼявилися”, – сказав посол.

Читайте також: Байден розповів про гуманітарні коридори та допомогу Газі

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу Україна евакуювала з сектору Гази 160 своїх громадян та 9 громадян Молдови. Загалом цього тижня врятовано вже 203 українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-