В Україні розроблять стратегію демографічного розвитку

В Україні розроблять стратегію демографічного розвитку

Укрінформ
Міністерство соціальної політики разом із експертами та громадським сектором працює над розробкою стратегії демографічного розвитку України.

Про це повідомила пресслужба міністерства у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Мінсоцполітики, спільно з широким колом аналітичних центрів, громадських організацій, колег по уряду, працює над розробкою стратегії демографічного розвитку України», - йдеться в повідомленні.

Потреба у створенні стратегії спричинена негативними тенденціями, які були присутні в демографічній ситуації в Україні ще до 2014 року, – скорочення населення країни, висока смертність, низька народжуваність тощо. Через війну, розв'язану Російською Федерацією в Україні, до цих факторів додалася найбільша з часів Другої світової війни міграція українців - понад 6 млн осіб вимушено перемістились на території інших країн.

Як зауважують у Мінсоцполітики, Україна потребує комплексного вирішення цих проблем.

У липні 2023 року розпочалася робота над стратегією демографічного розвитку. Зараз підготовлений перший драфт документа, який опрацьовується спільно з експертною спільнотою та міжнародними партнерами. Незабаром документ буде оприлюднений для публічного обговорення.

Читайте також: Елла Лібанова, директорка Інституту демографії та соцдосліджень НАНУ

Як повідомлялося, за оптимістичним прогнозом Інституту демографії та соціальних досліджень, у 2033 році в Україні в кордонах 1991 року проживатимуть не більше 35 млн людей.

Фото: gettyimages

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-