Ветеранська тема ляже тягарем на громади або буде використана як додатковий ресурс - експерт

Ветеранська тема ляже тягарем на громади або буде використана як додатковий ресурс - експерт

Укрінформ
Ветеранська тема вимушено стає однією з ключових, вона або ляже тягарем на громади, або буде використана громадами як додатковий ресурс.

Таку думку висловив член Всеукраїнської асоціації громад Ігор Абрам’юк на пресконференціїв Укрінформі на тему: “Запуск проєкту з підготовки громад до повернення ветеранів та ветеранок у цивільне життя”.

Ветеранська тема вимушено стає однією з ключових. Вона або ляже тягарем на громади, або буде використана громадами як додатковий ресурс. Тому що насправді ветерани - це не проблема, це верства населення, якій потрібно дати те, що вони заслужили, але й які можуть дати громадам більше”, - сказав Абрам’юк.

Він зазначив, що у нашій державі поки що немає цілісної ветеранської політики. На його думку, потрібно будувати процес формування цієї політики знизу догори.

Читайте також: Ветерани отримають ₴59 мільйонів грантових коштів на розвиток бізнесу

“Потрібно робити це з базового рівня - рівня громад, через успішні практики громад, які зараз обрано в участі в проєкті з підготовки громад до повернення ветеранів та ветеранок у цивільне життя. Через напрацювання хороших інструментів для роботи з ветеранами. Після чого вихід на рекомендації і адвокатування цих рекомендації щодо державної політики, законодавства, програм підтримки. Але після того, як ми впевнимося, що це працює в громадах. Бо не все, що пропонує держава, працює в громадах”, - підкреслив Абрам’юк.

Як повідомляв Укрінформ, вже наступного року 15 тисяч помічників ветераніврозпочнуть свою роботу по всій Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-