В України з початку року перевірили близько 2000 погроз щодо підриву місць скупчення людей

В України з початку року перевірили близько 2000 погроз щодо підриву місць скупчення людей

Укрінформ
Станом на вересень з початку 2023 року Служба безпеки України, а саме Департамент захисту національної державності, отримав і перевірив близько 2 тисяч погроз щодо підриву місць масового скупчення людей, зокрема, шкіл та лікарень.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Станом на вересень з початку 2023 року СБУ, а саме Департамент захисту національної державності, отримав і перевірив біля 2 тисяч анонімних погроз щодо підриву місць масового скупчення людей, зокрема шкіл та лікарень», - зазначив він.

За його словами, інформація про псевдомінування найчастіше надходить з території Російської Федерації.

«Проте іноді такі дзвінки “передаються” й від українських “абонентів”. Але й тут не без російського сліду - спецслужби РФ вербують українських дітей для своїх злочинних дій», - поінформував Лубінець.

Омбудсмен пояснив, що росіяни роблять це через Телеграм-канали, ігрові інтернет-платформи, а також всім відомі російські соцмережі, там окупанти пропонують неповнолітнім співпрацю й схиляють до злочинних дій. Іноді роблять це методами шантажу та психологічних маніпуляцій, пропонують гроші.

«Мета ворога – дестабілізувати ситуацію в Україні. На жаль, найгірше те, що страждають від цього діти: на різних рівнях такої протиправної діяльності, яка в умовах воєнного часу фактично є терором», - зауважив Уповноважений ВР з прав людини.

Читайте також: У Києві поліція викрила двох студентів, які «замінували» коледж

Водночас він підкреслив, що загарбники не тільки ошукують українських дітей задля своїх цілей, але й порушують право українців на безпеку, а також перешкоджають безпечному освітньому процесу.

«Звертаюся до батьків: проведіть бесіди зі своїми дітьми, аби їх не використовував ворог у своїх цілях!», - резюмував Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений ВР із прав людини Дмитро Лубінець зустрівся з Коаліцією правозахисних організацій "Україна. П’ята ранку", де обговорив питання цивільних заручників, депортованих дітей, військовополонених та безвісти зниклих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-