В Україні планують заснувати премію для воєнкорів - Карандєєв

В Україні планують заснувати премію для воєнкорів - Карандєєв

Укрінформ
В Україні ініціюють заснування премії у сфері фотомистецтва для воєнкорів.

Про це в Івано-Франківську під час книжкової програми «Слово у війні», яку відкрили в рамках форуму Via Carpatia, повідомив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, передає кореспондент Укрінформу.

«Конкурсів має бути багато. Вже сьогодні ми підготували і направили в уряд ініціативу, щодо заснування премії у сфері фотомистецтва саме для воєнкорів-фотокорів», - зазначив Карандєєв.

Читайте також: Понад 80% громадян України хочуть заборонити УПЦ МП - Княжицький

За його інформацією, ця премія запрацює з наступного року і буде щорічною.

«Ця премія буде мати і грошову частину. Але важливою є промоційна частина, щоб переможець отримав підтримку для презентації свого твору», - зазначив Ростислав Карандєєв.

Він додав, що МКІП нині готує і низку інших премій для військових. Зокрема в літературі, де буде окрема премія у поезії, публіцистиці та художній прозі.

«Автори, які будуть творити в цих жанрах, які є військовими або ветеранами ЗСУ, зможуть отримати окрему спеціальну оцінку суспільства за їхній вклад в розвиток сьогоднішнього, актуального мистецтва війни… Є люди, яким складно сприймати військову літературу. Зрозуміло, що ця література орієнтована на дослідника, людину не байдужу, вона дуже орієнтована на подію і несе трагізм війни. Тим не менше, ми мусимо про це говорити», - сказав Ростислав Карандєєв.

Читайте також: В Івано-Франківську проходить форум Via Carpatia

Також він запевнив, що у наступному році з держбюджету скерують кошти на промоцію української книжки за кордоном.

Як повідомляв Укрінформ, 13-15 жовтня в Івано-Франківську проходить Міжнародний форум Via Carpatia. У програмі - десятки заходів: університетські лекції, публічні дискусії, зустрічі з військовими письменниками, вручення премії Станіслава Вінценза, перегляд вистави «Нація» та кінофільмів, мистецькі виставки та дитяча книжкова програма.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-