В Івано-Франківську проходить форум Via Carpatia

В Івано-Франківську проходить форум Via Carpatia

Укрінформ
Міжнародний форум Via Carpatia проходить в Івано-Франківську.

Про це повідомляє Укрінформ. 

«Ми традиційно проводимо форум Via Carpatia на Прикарпатті, як правило, це Верховина і Криворівня. Цього року вирішили відкрити в Івано-Франківську через те, що ... тут безпечніше, є сховища… Головним є те, що Прикарпаття для всіх українців є місцем сили, і наше головне завдання тут – говорити про майбутнє України після перемоги», - зазначив ініціатор форуму народний депутат Микола Княжицький. 

За його словами, у форумі беруть участь "люди, які хочуть змінити країну": волонтери, громадські активісти, військові, письменники, представники ініціатив, які допомагають переселенцям, родинам військових та фронту.

Читайте також: Олександра Матвійчук: Україна потребує відновлення не після перемоги, а вже зараз

«Ми чудово розуміємо, що навіть після війни все одно будемо мати поряд небезпечного сусіда, і ми мусимо мати сильну армію, яку треба озброювати, фінансувати і підтримувати. Для цього нас має бути багато, щоб ми працювали і Україна стала справжнім дивом демократії і економіки в майбутньому», - переконаний Княжицький. 

Як повідомлялося, 13-15 жовтня Івано-Франківськ приймає форум Via Carpatia. У програмі - університетські лекції, публічні дискусії, зустрічі з військовими письменниками, вручення премії Станіслава Вінценза, перегляд вистави “Нація” та кінофільмів, мистецькі виставки та дитяча книжкова програма.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-