Ситуація щодо безпеки журналістів погіршується – Герасим’юк

Ситуація щодо безпеки журналістів погіршується – Герасим’юк

Укрінформ
У ході низки заходів, пов’язаних із темою діяльності медіа, присутні відзначали, що ситуація щодо безпеки журналістів погіршується по всій Європі.

Про це голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк сказала в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Безпека журналістів стає все загрозливішою. Тобто, ця тенденція по всій Європі відмічається. Звичайно, кожна країна має свої проблеми щодо цього», - сказала Герасим’юк.

Читайте також: Рада Європи впровадить п’ятирічну програму з безпеки журналістів - Герасим'юк

За її словами, якщо в Україні насамперед це проблема, пов'язана з війною, то в інших країнах відмічали також фізичні загрози і психологічний тиск. «Під цим соусом намагаються говорити і про «хороших руських» та їх права на свободу слова. Але ситуація із безпекою журналістів погіршується і погіршується. І так, звичайно, вона пов’язана також із війною в країні, через те, що тільки у нас за останній час вбито 66 журналістів», - додала голова Нацради.

Як приклад, Герасим’юк навела випадок зі знімальною групою португальського телеканалу RTP у Харкові.

Читайте також: У Нацраді думають про способи регулювання месенджера Телеграм

Як повідомлялося, 6 жовтня знімальна група португальського телеканалу RTP потрапила під обстріл російськими ракетами центру Харкова. Журналісти не зазнали поранень, але дуже пошкоджено їхній автомобіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-