МВС вже підготувало план дій на випадок довготривалих відключень електрики

МВС вже підготувало план дій на випадок довготривалих відключень електрики

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ України вже підготувало план дій у разі довготривалих відключень електроенергії.

Про це у Телеграмі повідомив глава МВС Ігор Клименко за результатами першого засідання Координаційного штабу з оперативного реагування та забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення під час можливих відключень електроенергії, передає Укрінформ.

"Головна мета — своєчасне реагування на всі надзвичайні ситуації, що відбуватимуться в країні. У Ситуаційному центрі МВС працюють аналітики, які прораховують можливі загрози та сценарії реагування. Ми заходимо у складний осінньо-зимовий період, до якого маємо бути готові на всіх напрямках. Спираючись на минулорічний досвід, ми вже підготували план дій у разі довготривалих відключень електроенергії", - заявив він.

За його словами, серед переліку заходів - посилені патрулювання груп поліції, забезпечення генераторами медичних закладів та об’єктів критичної інфраструктури, функціонування пунктів незламності, і це - далеко не все. "Ми знаємо, як реагувати на такі виклики", - запевнив Клименко.

Міністр закцентував увагу на тому, що головним завданням на фоні існуючих загроз є чітка координація дій між відомствами.

Відповідно до доручення очільника МВС, Координаційні штаби будуть створені і на регіональному рівні, аби оперативно реагувати на усі загрози під час осінньо-зимового періоду. Він поінформував, що ці штаби працюватимуть 24/7.

"Наразі прораховуються потреби кожного регіону, аби оперативно усувати усі можливі проблеми. Ми маємо забезпечити безперебійну роботу медзакладів, а громадяни повинні бути забезпечені засобами зв'язку, їжею, водою та всім необхідним. Ми маємо зберегти життя наших громадян. Ми також говоримо про збільшення кількості правоохоронців", — сказав Клименко.

Глава МВС наголосив, що кожен громадянин має знати адреси найближчих Пунктів незламності.

"Саме задля цього Міністерством цифрової трансформації запускається відповідна функція у державному застосунку "Дія". У цих пунктах, як і минулого року, буде організовано безперебійний доступ до Інтернету", - сказав він.

Читайте також: Відключень світла не планується, але графіки підготовлені - Міненерго

Окремо заступник міністра внутрішніх справ Олексій Сергєєв розповів, що в обов'язки цього Координаційного штабу входитиме формування щоденної аналітичної та статистичної інформації для керівництва держави та апарату РНБО.

"Досвід минулого року засвідчує, що надзвичайно важливо під час тривалих відключень електроенергії у великих містах або цілих регіонах забезпечити публічну безпеку і порядок", — зазначив Сергеєв.

Як повідомлялося, 28 вересня у Закарпатській ОВА заявили, що на Закарпатті усі заклади освіти та охорони здоров'я забезпечені генераторами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-