«Кадри війни»: на сайті ООН показали наслідки агресії РФ проти України

«Кадри війни»: на сайті ООН показали наслідки агресії РФ проти України

Фото
Укрінформ
На вебсторінці ООН розмістили світлини, що ілюструють руйнування, завдані Росією Україні.

Як передає Укрінформ, добірка під заголовком «Кадри війни» охоплює дванадцять знімків з різних місць, що постраждали від російської окупації.

«Трагедії примножилися після повномасштабного вторгнення Росії в Україну у 2022 році. Цього року ситуація не поліпшилася. У 2023 році російські удари були завдані по сільськогосподарській інфраструктурі та об'єктах культурної спадщини, – йдеться в поясненні до фотоматеріалів. – За оцінками ООН, відновлення лише культурного сектору коштуватиме 7 млрд доларів протягом наступного десятиліття».

На першому, «заголовковому» фото зафіксовано пошкоджений від обстрілів Спасо-Преображенський кафедральний собор у центрі Одеси, що належить до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

UNOCHA/Saviano Abreu

На фотографіях, зокрема, показано зруйновані житлові будинки в Чернігівській області, Ірпені, Миколаєві, Херсоні та інших містах і селах, діяльність організацій ООН з надання гуманітарної допомоги, роботу саперів, які розміновують територію поблизу лінії фронту.

Oleksandr Ratushniak / UNDP in Ukraine

Читайте також: ООН надасть українцям $123 мільйони для проходження зими

Як повідомляв Укрінформ, в Одесі розробили мапу, на яку нанесені постраждалі через обстріли об’єкти культурної спадщини з охоронної зони ЮНЕСКО. На мапу нанесені 87 пам’яток архітектури в історичному центрі Одеси, які зазнали пошкоджень під час російських атак 20 та 23 липня, а також 14 серпня 2023 року. У цих будинках розміщувалися музеї, музична школа, дитячий садок, науковий центр, аматорський театр, квартири мирних громадян.

Перше фото: Oleksandr Ratushniak / UNDP in Ukraine

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-