Зеленський доручив уряду оновити систему відзначення днів пам'яті та професійних свят

Зеленський доручив уряду оновити систему відзначення днів пам'яті та професійних свят

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський доручив Кабінету міністрів переглянути систему відзначення днів пам'яті та професійних свят та оновити її справедливо й логічно.

Як передає Укрінформ, про це повідомив глава держави у відеозверненні.

"Деякі професійні спільноти відзначають свій день ще за радянськими лекалами. Деякі надзвичайно важливі дні пам’яті та дні українських здобутків узагалі не відображені в нашому офіційному календарі. Деякі професійні спільноти, чия робота заслуговує і поваги, і уваги, поки що не мають свого професійного дня – наприклад, спільнота українських істориків. Власне, я доручив уряду України, відповідним державним інституціям переглянути всю цю систему державної уваги й оновити її справедливо й логічно", - сказав Зеленський.

Він зазначив, що в Україні є багато збігів професійних свят. Наприклад, вже багато років у другу суботу вересня відзначають День фізичної культури і спорту та День українського кіно. За словами Президента, подібних збігів в українському календарі надто багато. День юриста і День художника. День будівельника і День працівників ветеринарної медицини.

Читайте також: ПЦУ перейшла на новий календар

Також є збіги із днями пам'яті. Зокрема, наступного року, у травні, День памʼяті жертв геноциду кримськотатарського народу збігається з Днем науки.

"Очевидно, що є багато неприпустимих змішувань сенсів", - наголосив глава держави.

Як повідомлялося, в Україні 9 вересня 2023 року відзначають День фізичної культури і спорту та День українського кіно.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-