Понад 80% шкіл вже обладнані укриттями — МОН

Понад 80% шкіл вже обладнані укриттями — МОН

Єдині новини
Укрінформ
Наразі в Україні функціонує майже 13 тисяч шкіл, з них понад 80% вже обладнано укриттями.

Про це заявив заступник міністра освіти та науки Андрій Вітренко в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

“Станом на сьогодні в Україні буде функціонувати понад 12 900 шкіл. Відповідно до нашої інформації, якою ми володіємо, яку ми збираємо, в Україні більш як 80% шкіл вже обладнано укриттями”, - сказав Вітренко.

Читайте також: За кордоном розпочали навчання 500 тисяч українських дітей – Лісовий

За його словами, цей процес відбуватиметься постійно. Він зауважив, що держава вже виділила понад 1,5 мільярда гривень на облаштування безпечного освітнього середовища.

Окремо він зазначив, що у Києві є 12 шкіл, у яких неможливо облаштувати укриття. Наразі функціонують чотири пілотні проєкти з побудови нового типу укриттів.

“Такий досвід є по всій Україні. Наприклад, в Бородянці було побудовано таке укриття”, - підкреслив заступник міністра освіти та науки.

Читайте також: Уряд виділив регіонам ₴1,5 мільярда для облаштування укриттів у школах – Шмигаль

Вітренко додав, що в освітніх закладах, де немає конструктивних, геологічних можливостей чи їх розташування не дозволяє, будуть побудовані нові типи укриттів.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні понад 6,5 тисяч шкіл працюватимуть у звичайному форматі, майже 4 тисячі — у змішаному, а також ще в 2,5 тисячі шкіл навчання проходитиме в дистанційній формі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-