У День Незалежності в 14 містах світу підняли прапори Ірпеня та України

У День Незалежності в 14 містах світу підняли прапори Ірпеня та України

Відео
Укрінформ
У День Незалежності в 14 містах світу замайоріли прапори України та Ірпеня Київської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Прапори підняли у містах Нью-Йорк, Сірак’юз, Мілвокі та Маямі у США, у мексиканському Тлахомулько, у Пхьонтеку в Південній Кореї, у Брюсселі в Бельгії, у місті Піш в Польщі, у містах Алітус та Паневежес в Литві, у німецькому Борні, у місті Кашкайш в Португалії, у іспанській Герніці, у місті Мцхета в Грузії.

Читайте також: Гендиректорка Світової організації торгівлі відвідала Ірпінь

Маркушин зазначив, що міста-побратими і друзі Ірпінської громади по всьому світу провели заходи та урочисто підняли прапори Ірпеня та України на знак дружби та підтримки.

"Ірпінську громаду привітали 9-ма мовами на різних континентах! Тисячі людей у цей святковий тиждень згадували подвиг наших мешканців і говорили про місто-герой Ірпінь. Два роки тому я навіть не міг уявити, що у День Незалежності за кордоном буде майоріти прапор Ірпеня. Ірпінці стали прикладом і справжніми героями. І про це говорять президенти, посли, військові і громадяни багатьох країн. Пишаюсь нашою героїчною громадою!", - наголосив Маркушин.

Читайте також: В Ірпені почали будувати перше в країні житло за 3D-технологією

За його словами, світові лідери спостерігають за тим, як відновлюється Ірпінь, і говорять, "що ми робимо дива".

"На відкритті садочка "Рута" Президент Литви Ґітанас Науседа сказав, що ми відбудували садочок такого рівня, якого немає в самій Литві", - зауважив Маркушин.

Читайте також: В Ірпені відновили будинок, пошкоджений російськими обстрілами

Він висловив вдячність усім колегам та громадам, які привітали ірпінчан.

"Окрім реальної допомоги, яку ви робите для Ірпінської громади, ваша дружня підтримка мотивує, дає надію і впевненість, що ми не залишилися наодинці зі своїм болем. Разом з вами ми зможемо працювати ще більше і дивувати світ ще більше!", - підкреслив Маркушин.

Як повідомляв Укрінформ, в Ірпені відкрили відбудований коштами Литви дитсадок "Рута", який торік майже повністю зруйнували росіяни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-