Зеленський подякував українцям, які цього тижня найбільше відзначилися в захисті держави

Зеленський подякував українцям, які цього тижня найбільше відзначилися в захисті держави

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський подякував українцям, які найбільше відзначилися в захисті нашої держави цього тижня.

Про це він розповів у своєму традиційному вечірньому зверненні, передає Укрінформ.

“Після завершення цього тижня – іще одного тижня нашої української сили – час підбити підсумки. Підсумки нашої з вами вдячності. Тим українцям і українкам, які за минулі сім днів відзначилися найбільше в захисті життя та України”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський анонсував засідання Ставки наступного тижня

Зокрема, він відзначив воїна 47-ї окремої механізованої бригади Ярослава Бевза, який один із перших у складі штурмової групи зайшов та закріпився в Роботиному на Запоріжжі.

“Саме він повернув український прапор на розбиту росіянами школу в цьому селі. Дякую, Ярославе! Дякую всім твоїм побратимам! І всім іншим нашим воїнам різних звань із різних підрозділів, хто робить усе можливе, щоб наш прапор був на всіх своїх законних місцях на всій території нашої держави!”, - сказав Президент.

Також він подякував бойовим медикам за героїзм і кожне врятоване життя наших бійців.

“Сьогодні відзначу солдата Яну Хвостікову, санітара лікувального відділення медичної роти, та молодшого сержанта Тетяну Святець, медичну сестру, 47-ма бригада. Дякую вам!”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Ми спроможні відбудувати прозору державу після війни

Згадав Президент і солдата Данила Марущака, командира танка із 53-ї окремої механізованої бригади, який воює на околицях Авдіївки.

У зверненні він також відзначив старшого матроса Олександра Носаля із 37-мої окремої бригади морської піхоти, молодшого сержанта Володимира Макаревича, оператора дронів із 46-ої окремої аеромобільної бригади, старшого лейтенанта Володимира Фоміна, воїна-артилериста 36-ої окремої бригади морської піхоти.

“Наші спецпризначенці: молодший лейтенант Ярослав Ращупкін, старший сержант Семен Денисенко і молодший сержант Сергій Болотний. Хлопці діють на півночі нашої держави, захищають Україну від російських диверсантів. Дякую вам за ваш захист нашої Сумщини!” - сказав Зеленський.

Також окремо він відзначив воїнів, які захищають українців від "шахедів".

Читайте також: Зеленський: Війна розділила людей на тих, хто за Україну та тих, хто проти

“Дякую кожному й кожній! А особливо відзначу старших солдатів Олену Климову, Олександра Кияшка, солдата Віталія Вовлошина. Дякую вам за злагодженість дій та успішне ураження цілей!” - звернувся Президент.

Згадав він і працівників ДСНС із різних регіонів України.

“Зокрема, Одеська область. Ті, хто брав участь у ліквідації наслідків атак терористів на критичну інфраструктуру. Головні майстер-сержанти служби цивільного захисту Михайло Шишман та Петро Станков, майор служби цивільного захисту Валентин Салі – дякую вам!”, - наголосив Президент.

Згадав він і рятувальників Дніпропетровської області.

“Головні майстер-сержанти служби цивільного захисту Максим Веклич та Ігор Тарасенко, старший лейтенант служби цивільного захисту Сергій Макаренко. Особисто евакуювали поранених із будівлі зруйнованого автовокзалу в Дніпрі після російського удару та врятували людину з-під завалів. І це лише один з епізодів їхньої роботи. Я дякую за порятунок українців!”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Протягом тижня будуть рішення, які дадуть нам змогу посилити наших воїнів - Зеленський

Глава держави також відзначив роботу рятувальників Запорізької області.

“Сержанти служби цивільного захисту Олександр Цигипа та Сергій Панченко – дякую вам, хлопці, за роботу в Оріхові. Сержант служби цивільного захисту Євгеній Пузанов та капітан служби цивільного захисту Олег Новохатько, дякую! Обидва відзначилися роботою в місті Гуляйполе після російських обстрілів. Рятували життя”, - сказав Зеленський.

Окрім того, він наголосив, що “сьогодні – без імен, без деталей, – але є за що відзначити наших розвідників та спецслужбовців”.

Як повідомлялося, російська армія за добу здійснила атаки на дев'ять областей України, застосовувала артилерію, авіацію, безпілотники, міномети, крилаті ракети.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-