Нова Зеландія надаватиме українським біженцям посвідку на проживання

Нова Зеландія надаватиме українським біженцям посвідку на проживання

Укрінформ
Нова Зеландія надасть посвідку на проживання українським біженцям, які прибули до країни за спеціальною візою, запровадженою після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

Власники спеціальної української візи, які отримають документ до 15 березня 2024 року, зможуть подати заявку на отримання посвідки на проживання у Новій Зеландії.

12-місячна спеціальна віза була вперше відкрита для заявників у березні 2022 року, після чого була подовжена ще на один рік у лютому.

Уряд Нової Зеландії повідомив, що наразі було видано 1510 спеціальних віз, тоді як близько 340 з них вже є власниками посвідки на проживання у країні. Уряд припинить прийом заяв після 15 березня.

Бажаючі отримати посвідку мають надати медичну довідку, пройти перевірку особистісних якостей і відповідати встановленим вимогам, а також сплатити 1200 новозеландських доларів (708 доларів США) збору.

Читайте також: Нова Зеландія оголосила додаткові санкції проти РФ та Білорусі

У зв'язку з війною в Україні в Новій Зеландії запустили у 2022 році спеціальну візу для українців, яка дозволяє новозеландцям українського походження подавати заяву на отримання візи, щоб привезти до Нової Зеландії членів своїх сімей, які перебувають в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Нової Зеландії оголосив про продовження спеціальної української візи ще на рік – до 15 березня 2024 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-