Смертельна ДТП на блокпосту: суддю Тандира залишили під вартою

Смертельна ДТП на блокпосту: суддю Тандира залишили під вартою

Укрінформ
Печерський районний суд міста Києва залишив під вартою до 9 вересня голову Макарівського районного суду Олексія Тандира, який збив на смерть 23-річного нацгвардійця на блокпосту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Суд ухвалив ... продовжити підозрюваному Тандиру Олексію Віталійовичу, 12.07.1982 року народження, строк тримання під вартою у межах строків досудового слідства, тобто до 9 вересня 2023 року включно. Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню після оголошення», - зачитала рішення суддя.

На початку засідання прокурор Михайло Доманіцький просив для підозрюваного продовжити тримання під вартою щонайменше на 23 дні з огляду на певні ризики, які можуть виникнути у разі пом'якшення запобіжного заходу.

Зі свого боку обвинувачений просив перевести його під домашній арешт.

Раніше, 9 серпня Київський апеляційний суд відхилив апеляцію судді, який підозрюється у вчиненні смертельної ДТП, на запобіжний захід і залишив його під вартою.

Читайте також: Суддя Тандир намагався спотворити аналізи, щоб не виявили алкоголь - ДБР

Як повідомлялося, у ніч проти 26 травня голова Макарівського районного суду (Київська область) Олексій Тандир збив на смерть 23-річного нацгвардійця на блокпосту в столиці.

Суддю затримали. Він відмовився від освідування на вміст алкоголю та наркотиків, проте мав візуальні клінічні ознаки сп’яніння. Суд надав дозвіл на примусове відібрання в нього біологічних зразків.

Експертиза показала, що Тандир перебував у стані алкогольного сп’яніння, коли збив нацгвардійця.

За фактом ДТП правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286-1 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп'яніння) Кримінального кодексу.

Читайте також: ДТП на блокпосту: Дружина загиблого каже, що грошей від екссудді Тандира не отримувала

27 травня 2023 року Вища рада правосуддя надала згоду на арешт Тандира. Того ж дня Печерський районний суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою до 21 липня без можливості внесення застави.

17 липня Печерський райсуд продовжив тримання під вартою до 26 серпня 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-