Громади можуть допомогти молоді внести перші 20% за іпотеку на житло – Свириденко

Громади можуть допомогти молоді внести перші 20% за іпотеку на житло – Свириденко

Укрінформ
Допомога громад у виплаті першого внеску за іпотеку на житло стимулюватиме повернення молоді з-за кордону.

Про це перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко сказала під час Українського молодіжного форуму: відновлення в єдності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Нам дуже важливо, щоб громади спрямовували бюджети або на оборону, або на необхідні програми підтримки. Я наполягаю, що за наявної іпотечної програми, якщо у вас немає коштів зробити перший внесок, нехай би громади коштом місцевого бюджету надали можливість для молоді зробити цей першочерговий внесок. Також ми усвідомлюємо всю складність для вимушених переселенців, у яких інколи немає документів, а не те щоб дати 20% як аванс. Тому ми просимо громади долучитися», - сказала Свириденко.

Віцепрем’єр зауважила, що відомство працює з громадами з цього питання. Зокрема, наступного тижня запланована розмова з Асоціацією міст. За її словами, допомога зі внеском у 20% за іпотеки на житло під 7%, що є «дуже низькою ставкою», стимулюватиме повернення молоді з-за кордону.

«Більшість молоді навряд чи зможе придбати власне житло в перспективі за кордоном, на відміну від України, де іпотеку дають на 10 років під 7% річних», - зауважила вона.

Свириденко також нагадала, що Україна надає гранти на відкриття чи розвиток бізнесу, можливості для перекваліфікації. Вона закликала молодь користуватися цими можливостями.

Читайте також: Українська молодь буде в центрі процесу відновлення країни – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, Український молодіжний форум організований Радою з молодіжних питань при Президентові України спільно з Міністерством молоді та спорту України та 14-ма міжнародними партнерами. Він присвячений молоді в дуже широкому сенсі та має на меті об’єднати українську молодь задля спільної мети - відбудови та розвитку молодіжного сектору нашої країни. Захід тривав з 10 до 12 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-