Сайти із продажу електронних сигарет зобов’язали перевіряти вік відвідувачів

Сайти із продажу електронних сигарет зобов’язали перевіряти вік відвідувачів

Укрінформ
Кабінет Міністрів України на засіданні 11 серпня 2023 року затвердив порядок попередньої ідентифікації віку користувачів сайтів виробників (імпортерів) пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та/або електронних сигарет.

Як передає Укрінформ, про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграмі.

"Затверджено Порядок попередньої ідентифікації віку користувачів вебсайтів виробників, імпортерів пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння та/або електронних сигарет", - йдеться у повідомленні.

Мельничук зазначив, що уряд також доручив Міністерству цифрової трансформації забезпечити попередню ідентифікацію віку користувача вебсайту з використанням документа, що посвідчує особу, засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатку (порталу) Дія.

Читайте також: Рада ухвалила закон про заборону торгівлі тютюновими виробами у duty-free

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 11 липня 2023 року набули чинності нові обмеження щодо тютюнових виробів, зокрема відповідальність за куріння електронних сигарет у громадських місцях.

Зокрема, забороняється реклама та стимулювання продажу тютюнових виробів, електронних сигарет та рідин до них. Крім того, заборонене виробництво (крім експорту), оптова і роздрібна торгівля та імпорт для реалізації на території України сигарет, що містять смако-ароматичні добавки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-