Щодня 170-200 осіб переходять із РФ до України через гуманітарний коридор на Сумщині - Верещук

Щодня 170-200 осіб переходять із РФ до України через гуманітарний коридор на Сумщині - Верещук

Укрінформ
Щодня 170-200 осіб переходять із РФ до України через гуманітарний коридор Колотилівка – Покровка на кордоні Бєлгородської та Сумської областей.

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

“Щодня майже 170-200 осіб переходять із РФ до України через гуманітарний коридор Колотилівка – Покровка на кордоні Бєлгородської та Сумської областей”, - сказала Верещук.

Читайте також: Верещук закликала громадян переходити з РФ до України через гуманітарний коридор на Сумщині

Також вона зазначила, що на території Сумської області організовано хаб, є медична, психологічна, гуманітарна допомога.

Крім того, є транспортні засоби, які везуть людей безкоштовно до Сум, є хаб, де вони можуть переночувати, а вранці поїхати на Київ. За її словами, у 06:47 щодня відправляються безкоштовні еваковагони до Києва. Також люди можуть виїхати маршрутними автобусами на Харків.

Верещук підкреслила, що такий пункт пропуску з РФ працює в односторонньому порядку, у Росію виїхати через цей пункт не вийде.

Читайте також: З дев'яти населених пунктів Донеччини вивезуть 130 дітей – Верещук

“У нас взагалі закриті кордони з державою-агресором, і на сьогодні це лише один гуманітарний коридор, який так облаштовано. Є ще через Білорусь. Але з Росією це єдиний”, - додала віцепрем’єр.

Як повідомляв Укрінформ, у Сумській області відновили роботу гуманітарного коридору Колотилівка (Російська Федерація) - Покровка (Україна).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-