Міноборони виграло у міжнародному суді позов проти іноземного постачальника

Міноборони виграло у міжнародному суді позов проти іноземного постачальника

Укрінформ
Міністерство оборони України виграло міжнародний арбітраж проти іноземного постачальника захисного спорядження – на користь відомства будуть стягнені понад 2,2 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це Міноборони повідомило в Телеграмі.

Зазначається, що спір виник у зв’язку з порушенням іноземним постачальником умов зовнішньоекономічного договору на поставку захисного спорядження для Сил оборони України, а саме налокітників і наколінників.

Порушені були не лише терміни поставки товару, але й об’єм – поставлені близько 11% від загального обсягу за договором. Міноборони зі свого боку належним чином виконало свої зобов’язання за договором й оплатило вартість товару у повному обсязі.

Іноземний постачальник був неодноразово повідомлений про необхідність виконання умов договору в максимально короткий термін, проте товар так і не був поставлений у повному обсязі.

У березні цього року Міноборони звернулося з позовом до міжнародного комерційного арбітражу з відповідними позовними вимогами. Розгляд спору завершився винесенням остаточного арбітражного рішення на користь міністерства.

"Таким чином, міжнародний арбітраж присудив стягнути з постачальника на користь Міноборони понад 2,2 млн євро, а також постановив, що відсотки річних продовжують нараховуватися щоденно до моменту оплати постачальником своєї заборгованості перед Міноборони", – зазначили у відомстві.

Читайте також: Укроборонпром піднявся в рейтингу ТОП-100 оборонних компаній світу

У ході арбітражного розгляду постачальник частково задовольнив вимогу Міноборони в частині неустойки.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони планує поширити практику здійснення оборонних закупівель, які не підпадають під обмеження, передбачені правовим режимом воєнного стану, через платформу Prozorro.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-