У Раді пропонують карати за їзду з порушенням допустимого рівня шуму

У Раді пропонують карати за їзду з порушенням допустимого рівня шуму

Укрінформ
У Верховній Раді України зареєстрували проєкт Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення адміністративної відповідальності за керування або експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму (№9564).

Про це стало відомо з сайту парламенту, передає Укрінформ.

Метою законопроєкту є удосконалення адміністративної відповідальності за керування або експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму.

Документом пропонується доповнити КУпАП новою нормою (ст. 121-4) що передбачатиме адміністративну відповідальність за керування водіями або експлуатація транспортних засобів із перевищенням встановленого законодавством допустимого рівня шуму.

Читайте також: Спрощення для бізнесу на час війни: ВР ухвалила законопроєкт у першому читанні

Зокрема пропонується за перевищення допустимого рівня шуму встановити штраф у фіксованому розмірі 17000 гривень та у випадку повторності – 34000 гривень з можливим позбавленням права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

Передбачено, що компетенцією розгляду справ за статтею 121-4 КУпАП наділяються: у випадку першого порушення – поліцейські, у випадку повторності – суди.

Одночасно законопроєкт вносить кореспондуючі зміни до Законів України "Про дорожній рух" та "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення".

Читайте також: Друге читання законопроєкту про медичний канабіс можливе у вересні - Стефанишина

Зазначається, що заборону на керування або експлуатацію транспортних засобів з порушенням встановленого рівня шуму пропонується встановити виключно в межах населених пунктів, що виключає відповідальність у випадках проведення автомобільних спортивних змагань та інших заходів за межами населених пунктів.

Очікується, що ухвалення законопроєкту сприятиме забезпеченню належного рівня тиші у населених пунктах, дотримання спокою громадян та захисту населення від шкідливого впливу шуму, усунення випадків безпідставного відволікання Збройних Сил України та правоохоронців від виконання своїх обов'язків щодо захисту територіальної цілісності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-