Будь-які прояви дискримінації через зовнішність людини неприпустимі - МКІП

Будь-які прояви дискримінації через зовнішність людини неприпустимі - МКІП

Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики України відреагувало на скандал, що спалахнув через цькування в соцмережах виконувачки обов’язків генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду Лесі Гасиджак.

Як передає Укрінформ, про це МКІП повідомило в Телеграмі.

Зокрема, у міністерстві наголосили, що вважають неприпустими будь-які прояви дискримінації через зовнішність людини або інші індивідуальні риси, і закликали дописувачів публічних інформаційних ресурсів неухильно дотримуватися "визнаних Українською державою і суспільством правових та моральних норм людських взаємовідносин".

Читайте також: Очільниця музею Голодомору подає до суду через цькування

У відомстві підкреслили, що в музеях й інших закладах культури України працюють високопрофесійні фахівці, які роблять важливий внесок у розвиток національної культури й самовіддано працюють в інтересах українського суспільства.

"Міністерство заохочує обговорення, які стосуються виключно результатів їх роботи та жодним чином не спричиняють приниження людської гідності, не створюють навколо них образливої або зневажливої атмосфери", – зазначили у МКІП.

Читайте також: Президент пояснив, чому ветував виділення понад ₴570 мільйонів на добудову Музею Голодомору

Як повідомлялося, деякі користувачі соціальних мереж почали цькувати очільницю музею Голодомору через нібито невідповідну зовнішність. Згодом стало відомо, що Гасиджак готує позов до суду через образу честі та гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-