Омбудсмен розпочав перевірку щодо застосування державної мови Укрзалізницею

Омбудсмен розпочав перевірку щодо застосування державної мови Укрзалізницею

Укрінформ
Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь розпочав заходи контролю щодо застосування української мови АТ “Укрзалізниця”.

Як передає Укрінформ, про це Уповноважений із захисту державної мови повідомив у Фейсбуці.

“З відкритих джерел нам стало відомо про випадок застосування недержавної мови на пасажирських залізничних квитках без жодного перекладу інформації на українську. Це серйозне порушення мовного закону з боку “Укрзалізниці”, - зазначив Тарас Кремінь.

Уповноважений із захисту державної мови переконаний, що "ситуація буде виправлена, а винні понесуть відповідальність”.

Тим часом Укрзалізниця на своїй сторінці у Фейсбуці виклала фото нового електронного міжнародного квитка, який, за даними компанії, зараз на узгодженні з партнерами-залізницями, – українською та англійською мовами.

Читайте також: Законопроєкт щодо застосування англійської мови потребує доопрацювання - Кремінь

«Активісти можуть бути спокійні за процес українізації залізниці, він іде узгодженим графіком, і до кінця 2023 року матимемо ще низку формально узгоджених та юстованих бланків, оновлених вивісок, навігації і т.п. І хоч новий шаблон ще узгоджується партнерами, як того вимагають міжнародні правила, ми прискорюємо хід подій, і вже зараз прибрали залишки російської мови в інформаційних блоках при поверненні міжнародних квитків», – повідомили в компанії.

Як повідомлялося, Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь зазначає, що факти недотримання мовного закону у зовнішній рекламі та різноманітних вивісках фіксуються чи не кожного дня, великі сподівання – на допомогу органів місцевого самоврядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-