Голова оборонного комітету Бундестагу закликала Червоний Хрест розслідувати долю зниклих українців

Голова оборонного комітету Бундестагу закликала Червоний Хрест розслідувати долю зниклих українців

Укрінформ
Голова комітету з питань оборони німецького Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн закликала Міжнародний комітет Червоного Хреста активніше розслідувати долю тисяч зниклих безвісти українців.

Про це політик заявила агентству dpa, передає Укрінформ.

За словами Штрак-Ціммерманн, МКЧХ дистанціювався від свого представництва в Білорусі, яке, очевидно, вивозило до Білорусі дітей з тимчасово окупованих Росією регіонів України. Німецький політик засудила цю практику, а також закликала організацію докласти більше зусиль для розслідування долі 20 тисяч зниклих під час війни українців.

Читайте також: Рідні захисників «Азовсталі» у Відні поскаржилася на бездіяльність МКЧХ

«Жахливі повідомлення про ганебне вивезення дітей Червоним Хрестом у Білорусі порушують питання про те, наскільки незалежно Червоний Хрест виконує свої обов’язки у нинішньому конфлікті. Це одне з низки повідомлень про зловживання та корупцію в роботі Червоного Хреста, особливо під час війни в Україні», – сказала депутат.

Вона наголосила, що представники організації мають відвідати в’язниці в Росії і «подивитися, що відбувається там з українськими в’язнями».

«МКЧХ - єдина установа, яка взагалі може отримати туди доступ», - нагадала політик і додала, що організація мала би надати звіт про те, що зробила і не зробила за 17 місяців повномасштабної війни.

Читайте також: Кулеба закликав МКС видати ордер на арешт голови Червоного Хреста Білорусі

Як повідомлялося, нещодавно у Мережі з’явився репортаж, у якому генеральний секретар Білоруського Червоного Хреста Дмитро Шевцов під час поїздки на ТОТ України зазначив, що його організація причетна до “оздоровлення” українських дітей.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що після низки фактів порушень Білоруським Червоним Хрестом є достатньо підстав для його виключення з Міжнародної Федерації Червоного Хреста та Червоного Півмісяця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-