Українські прокурори отримали премію від Центру допомоги жертвам катувань

Українські прокурори отримали премію від Центру допомоги жертвам катувань

Фото
Укрінформ
Президент та СЕО Центру допомоги жертвам катувань (CVT) Саймон Адамс вручив українським прокурорам премію Eclipse Award за віддану роботу з притягнення до відповідальності причетних до тортур.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Перший заступник генерального прокурора Олексій Хоменко подякував Адамсу за підтримку та високу оцінку роботи прокурорів, які щодня стикаються з жахливими наслідками війни, а також із ризиками у повсякденній роботі.

Своєю чергою, Адамс зазначив, що центр щороку нагороджує людей і організації, які здійснили вагомий вклад у допомогу та відновлення жертв катувань, а також тих, хто бореться за міжнародне правосуддя і намагається викорінити тортури по всьому світу.

«Коли я приїхав сюди вперше, я сказав, що ваша країна є не тільки на передовій боротьби з російською агресією, ви також є на передовій у боротьбі з міжнародними катуваннями, тортурами та за встановлення міжнародного права та правосуддя. Ви боретеся за себе, але ми розуміємо, що ви боретеся за нас всіх», - заявив він.

Нагороду отримали в.о. начальника відділу протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Харківської обласної прокуратури Спартак Борисенко, начальниця другого відділу управління по роботі зі злочинами сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, Офісу генерального прокурора Анна Сосонська та заступник начальника відділу у Департаменті протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генерального прокурора Роман Циб.

Читайте також: Литва нагородила українських посадовців, серед нихШмигаль, Залужний та Резніков

Центр допомоги жертвам катувань (The Centre for Victims of Torture) - незалежна організація, заснована у 1985 році. За час існування центр надав допомогу понад 46 000 жертвам тортур. Щороку у Міжнародний день підтримки жертв катувань центр вручає премію Eclipse Award людям та організаціям за визначний внесок у боротьбу з катуваннями та допомогу тим, хто їх пережив.

Як повідомляв Укрінформ, у червні генеральний прокурор Андрій Костін в рамках роботи Rule of Law Symposium обговорив з міжнародними партнерами питання притягнення РФ до відповідальності за міжнародні злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-