Суд узяв під варту митрополита УПЦ МП Павла Лебедя із заставою понад 33 мільйони

Суд узяв під варту митрополита УПЦ МП Павла Лебедя із заставою понад 33 мільйони

Укрінформ
Суд обрав колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври митрополиту УПЦ МП Павлу Лебедю запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 33 млн гривень.

Про це Київська обласна прокуратура повідомила в Телеграмі, передає Укрінформ.

"Суд задовольнив клопотання прокурора Київської обласної прокуратури та обрав колишньому настоятелю Києво-Печерської лаври запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі понад 33 млн грн", - ідеться в повідомленні.

Як нагадали у прокуратурі, митрополит підозрюється у запереченні збройної агресії РФ проти України та порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та релігійних переконань (ч. 3 ст. 436-2, ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу).

Бувши намісником Свято-Успенської Києво-Печерської лаври, підозрюваний представляв російську агресію як внутрішній громадянський конфлікт. У телефонних розмовах з вірянами своїми висловами митрополит розпалював національну, регіональну й релігійну ворожнечі, що підтвердили висновки відповідних експертиз.

Читайте також: СБУ повідомила про нову підозру митрополиту УПЦ МП Павлу

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня екснаміснику Києво-Печерської Лаври митрополиту УПЦ МП Павлу (Лебедю) була вручена підозра в розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.

Слідство встановило, що у своїх публічних виступах Лебідь неодноразово ображав релігійні почуття українців, принижував погляди вірян інших конфесій і намагався сформувати ворожі настрої до них, а також робив заяви, які виправдовували чи заперечували дії Російської Федерації.

Читайте також: «Суд запаркував мерседес на два місяці»: реакція соцмереж на арешт митрополита Павла

1 квітня Шевченківський районний суд Києва обрав екснаміснику Києво-Печерської лаври запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. У травні домашній арешт продовжили ще на 30 діб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-