Голова Київської ОВА судитиметься через рішення комісії відсіяти його на конкурсі в НАБУ

Голова Київської ОВА судитиметься через рішення комісії відсіяти його на конкурсі в НАБУ

Ексклюзив
Укрінформ
Начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко збирається подати позов до суду стосовно визнання його недоброчесним під час конкурсного відбору на посаду директора Національного антикорупціцного бюро.

Про це він заявив вінтерв'ю Укрінформу.

“Готую позов до суду, яким добиватимуся визнання рішення комісії щодо моєї недоброчесності незаконним”, - сказав Кравченко.

Крім того, він висловив впевненість, що доведе це.

“Я розбираю всі аргументи про мою недоброчесність. Багато хто запитує мене, чи хочу я скасувати в разі мого виграшу в суді рішення конкурсної комісії про призначення голови НАБУ. В жодному разі. Комісія прийняла рішення, уряд схвалив його, я його поважаю. У позові чітко формулюю: я не маю наміру оскаржувати результати проведеного конкурсу. Йдеться лише про визнання мене “недоброчесним". Рішення Комісії необґрунтоване. Крапка", - наголосив голова КОВА.

Кравченко додав, що кожна людина має право на захист своєї честі, гідності та ділової репутації, і він буде захищатися відповідно до закону.

Читайте також: На Київщині під час перевірки 30% укриттів виявилися закритими або непридатними

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці 2022 року стартував конкурс на посаду директора НАБУ. На конкурс подалися 78 кандидатів, з яких допустили 74 претенденти.

З 29 та 30 грудня 2022 року відбулося анонімне тестування на знання законодавства.

17 січня комісія з проведення конкурсу за результатами тестування загальних здібностей відсіяла 28 кандидатів. До наступного раунду пройшли 22 претенденти.

25 лютого комісія допустила до співбесід щодо відповідності критерію компетентності 11 кандидатів.

Конкурсна комісія з обрання директора Національного антикорупційного бюро після проведення співбесід на доброчесність з 11 претендентами на посаду відібрала три кандидатури.

Повноваження попереднього директора НАБУ Артема Ситника закінчилися 16 квітня 2022 року.

Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні призначив директором Національного антикорупційного бюро Семена Кривоноса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-