Данія запускає програму підтримки громадянського суспільства в Україні на €6 мільйонів

Данія запускає програму підтримки громадянського суспільства в Україні на €6 мільйонів

Укрінформ
Данія запускає нову програму підтримки розвитку громадянського суспільства і прав людини на 2023-2026 роки із загальним бюджетом 6 млн. євро, яка включатиме допомогу в зміцненні Офісу омбудсмена як інституції.

Про це заявив посол Данії в Україні Олє Егберг Міккельсен у виступі на відкритті Всеукраїнського правозахисного форуму «Легіон права», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша підтримка Офісу омбудсмена є елементом програми підтримки розвитку громадянського суспільства і прав людини. Мені приємно оголосити, що ми запускаємо нову програму на 2023-2026 роки із загальним бюджетом 6 млн євро», - сказав Міккельсен.

За його словами, дехто запитує, чому для Данії важлива підтримка Офісу омбудсмена у той час, коли Україна бореться за своє виживання як країна, і збройна підтримка є більш нагальною. У цьому контексті дипломат нагадав, що від початку повномасштабного вторгнення Данія надала Україні допомогу на загальну суму 1, 5 млрд євро, понад дві третини з яких припадають на постачання зброї.

«Українська боротьба – це дійсно боротьба за виживання нації. Але це також боротьба за наші спільні цінності – свободу, демократію та права людини… Звісно, це включає також посилення Офісу омбудсмена як інституції», - зазначив посол Данії.

Читайте також: Україна і Данія визначили пріоритети відновлення Миколаївської області

Як повідомлялось, 7 березня 2023 року укладено Меморандум про створення партнерства Данії, Миколаєва і Миколаївської області. Ключові напрямки співпраці - інфраструктура, ефективне врядування, морська галузь, транспорт, міське планування, розвиток малого та середнього бізнесу, "зелений" перехід, молодь та культура.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-