Після війни може постати власний аналог найкращих суспільних мовників у світі - Герасим'юк

Після війни може постати власний аналог найкращих суспільних мовників у світі - Герасим'юк

Ексклюзив
Укрінформ
Нинішній розвиток Суспільного дає надію, що після перемоги в Україні постане власний аналог найкращих зразків суспільних мовників у світі.

Про це поінформувала голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк в інтерв'ю Укрінформу.

"Ми нині спостерігаємо за розвитком Суспільного в Україні, бачимо його позиції в діджиталі. Дуже сподіваємося, що принаймні щодо рівня довіри і якості матеріалів, відданості журналістським стандартам ми отримаємо власний аналог найкращих зразків суспільних мовників у світі", - сказала вона.

Читайте також: Польща об'єднає медіарегуляторів Східної Європи для протидії пропаганді РФ

Герасим'юк підкреслила, що для побудови потужної медіаплатформи мають зійтися " і столітні традиції, і школа журналістики, і абсолютна незалежність, й абсолютна відповідальність перед суспільством, і навіть фінансування всім суспільством.

"Чи все це є або буде в нас? Питання, на яке дуже хочеться відповісти позитивно", - сказала вона.

Голова Нацради зауважила, що одними з найкращих європейських мовників є ВВС - понад 60% британців беруть інформацію про поточні події в країні й світі саме з його ресурсів. Також вона додала, що першою країною в рейтингу з міці свободи слова є Норвегія.

Читайте також: Нацрада і МОН співпрацюватимуть в галузі медіаосвіти - Герасим'юк

"Чомусь ніхто досі не говорить про взірець Норвегії. Ця країна перша в рейтингу міці свободи слова, а найвища довіра там до суспільного мовника. Дуже цікавий шлях і в інформполітиці, й у формуванні надзвичайно якісної політичної культури, яка уможливлює ті якісні показники", - підкреслила Герасим'юк.

Як повідомляв Укрінформ, Закон України «Про медіа» набрав чинності 31 березня. Він започатковує реформу у медіагалузі та визначає правові засади діяльності в Україні суб’єктів у сфері медіа, а також засади державного управління, регулювання та нагляду у цій сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-