Кваснєвський розповів, як варто протидіяти втомі від війни

Кваснєвський розповів, як варто протидіяти втомі від війни

Ексклюзив
Укрінформ
Втома від війни на Заході є “небезпечним явищем”, але не проявом українофобії, а психологічною реакцією людини на потік негативної інформації. Протидіяти їй треба інформаційною і культурною активністю.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив експрезидент Польщі Александер Кваснєвський.

За його словами, втома від війни на Заході є “дуже небезпечним явищем”. Утім колишній польський лідер не вважає це проявом “українофобії, а психологічною реакцією людини на потік негативної інформації”. Відтак це може мати свої наслідки у вигляді зменшення емпатії й обмеження західної допомоги для України.

Читайте також: Кваснєвський назвав три аргументи для швидкого прийняття України в НАТО

Кваснєвський підкреслив, що на це дуже розраховує Путін, який від самого початку був переконаний, що цей рівень емпатії щодо України буде дуже низьким.

“Він прорахувався. Але у тривалій перспективі цей ризик втоми від війни в Україні може бути, а протидіяти цьому можна активністю”,- наголосив експрезидент РП.

На його переконання, величезне значення мають візити Зеленського. За його словами, “його поїздки і виступи є насправді дуже сильними, а успіхи – значними”.

Читайте також: Путін з 2004 року почав втрачати зв'язок із реальністю щодо України – Кваснєвський

“Думаю, що з цього маразму людей можуть витягувати також діячі культури. Потрібен якийсь дуже хороший фільм, який покаже цю війну. Їх має бути багато. Необхідними є хороші тексти, книги, які показуватимуть, як ця війна виглядає з середини. Потрібен хтось на кшталт Гемінгуея, який описав громадянську війну в Іспанії, а його роман “По кому подзвін” є одним з найвеличніших антивоєнних творів в історії світової літератури”, - зауважив експрезидент Польщі.

Він зазначив також, що треба активно і системно використовувати соціальні медіа, аби інформація з війни передавалася не спонтанно, як у перші місяці війни, а професійно.

“Необхідно показувати масштаби цих нещасть, але обов’язково крізь призму рішучості українців боротися за свою країну. І це має приводити до переконання, що українцям треба допомагати у цій боротьбі, постачаючи зброю, надаючи політичну, гуманітарну і фінансову підтримку”,- констатував експрезидент Польщі.

Читайте також: Александер Кваснєвський, президент Польщі в 1995-2005 роках

Як відомо, повномасштабна російська агресія проти України триває вже майже 500 днів. Як зауважив в інтерв’ю Укрінформу Кваснєвський, Путін за цей час не реалізував в Україні жодної своєї цілі, і для нього це - справжня катастрофа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-