СБУ ліквідувала незаконний сервіс, через який росіяни анонімно телефонували в Україну

СБУ ліквідувала незаконний сервіс, через який росіяни анонімно телефонували в Україну

Укрінформ
Кіберфахівці СБУ викрили нелегальний телефонний сервіс, який забезпечував можливість здійснення в країну анонімних дзвінків будь-яким із-за кордону.

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Встановлено, що незаконним каналом користувалися також росіяни. Таким чином, "сервіс" створював додаткову загрозу національній безпеці України.

У результаті комплексних заходів викриті четверо організаторів нелегального бізнесу.

За даними СБУ, ділки здійснювали перемаршрутизацію міжнародних дзвінків, використовуючи PROXY-сервери, новітні технології ІР-телефонії й спеціалізоване програмне забезпечення. Це дозволяло обходити центри комутації вітчизняних операторів та робило всі дзвінки, що проходили через "сервіс", невидимими для українських правоохоронних органів.

Читайте також: СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по Краматорську

Щотижня незаконна діяльність приносила ділкам до 50 тисяч доларів. Щоб заплутати сліди, організатори нелегального бізнесу використовували підставних осіб з-поміж соціально незахищених верств населення.

Діяльність "телефонного сервісу" станом на сьогодні припинена. Фігурантам оголошена підозра за ч. 3 ст. 28 та ч. 5 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж) Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Як повідомляв Укрінформ, у червні СБУ ліквідувала підпільну типографію, де виготовляли фальшиві паспорти для легалізації росіян в Україні та в Європейському Союзі.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-