Пропагандиста з телеканалів Медведчука засудили до 10 років ув’язнення

Пропагандиста з телеканалів Медведчука засудили до 10 років ув’язнення

Укрінформ
Кремлівського пропагандиста Михайла Шпіра засудили до 10 років позбавлення волі за заклики до “демонтажу” України.

Як передає Укрінформ, про це Служба безпеки України повідомляє у Телеграмі.

СБУ зібрала доказову базу, на основі чого вдалося засудити Шпіра, який вихваляв агресивну політику військово-політичного керівництва Росії та виправдовував тимчасове захоплення росіянами територій України.

Також він агітував до фізичної розправи над українськими військовими і дискредитував одну із релігійних конфесій України. 

До початку повномасштабного вторгнення Шпір регулярно виступав в ефірах медіахолдингу обвинуваченого у державній зраді колишнього народного депутата Віктора Медведчука та позиціонував себе як експерта. 

Щоб уникнути правосуддя, Шпір у 2020 році втік до Москви, а після початку повномасштабного вторгнення РФ був одним із перших пропагандистів Кремля, який підтримав дії російських загарбників.

Читайте також: ЗСУ передали арештовані автівки родичів Медведчука та Козака на мільйон доларів

За матеріалами СБУ суд призначив йому 10 років тюремного ув’язнення з конфіскацією майна.

Фігуранта визнали винним за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками), ст. 436-1 Кримінального кодексу України (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів). 

Строк відбуття покарання обчислюватиметься з моменту його фактичного затримання. 

Як повідомляв Укрінформ, СБУ повідомила про підозру очільнику прокремлівської міжнародної організації "Євразійський рух" Олександру Дугіну, який є одним з основних ідеологів так званого "руського миру".

Фото: InfoResist

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-