Тримаєте свій фронт: Зеленський привітав працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження

Тримаєте свій фронт: Зеленський привітав працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський привітав із професійним святом працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження.

Текст вітання оприлюднено на сайті глави держави, передає Укрінформ.

«Сьогодні, коли окупанти знищують українську культуру, руйнують друкарні й бібліотеки, ви незламно тримаєте свій видавничий фронт, творите українську книгу і поширюєте українське слово», - підкреслив Президент.

Він зазначив, що війна розкидала українців по всьому світу, позбавивши мільйони дітей можливості навчатись та розвиватись у рідному мовному та культурному середовищі. Але через книгу вони зберігають зв'язок з рідним домом і Батьківщиною.

Глава держави подякував усім, хто забезпечує художньою і навчальною літературою вимушених переселенців.

«Завдяки вашим спільним зусиллям у різних куточках світу успішно реалізуються проєкти «Українським дітям – українську книгу», «Українська книжкова поличка», «Книжки без кордонів», - зауважив він.

Президент подякував працівникам видавничої галузі, які репрезентують Україну на міжнародних книжкових ярмарках та майданчиках, демонструють світові українські цінності і прагнення. 

«Ціную кожного, хто передає книги нашим безстрашним воїнам на фронт чи у шпиталі», - додав Зеленський.

Він побажав працівникам видавничої галузі і книгорозповсюдження міцного здоров'я, великого натхнення та реалізації творчих задумів.

Читайте також: У перші місяці з початку вторгнення рф 39% українців зовсім не читали книжок

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі також привітав усіх причетних із Днем працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження. 

"Вітаю всіх причетних до великої справи книговидання з Днем працівників видавництв, поліграфії і книгорозповсюдження", - зазначив міністр. 

Ткаченко підкреслив, що наразі стоїть виклик поповнення книжкових поличок українською літературою не тільки в Україні, а й у світі.

Він наголосив, що МКІП постійно працює над залученням міжнародної допомоги та спонукає партнерів купувати українські книжки, вкладатися у переклади та друк. 

"Бажаю нам, щоб українська книга була невідʼємним атрибутом кожної бібліотеки, книжкового магазину та приватної книжкової полички у всьому світі", - додав Ткаченко.

День працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження відзначається в Україні в останню суботу травня.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-