В Україні набув чинності закон про поштовий зв'язок

В Україні набув чинності закон про поштовий зв'язок

Укрінформ
В Україні 25 травня 2023 року набув чинності Закон України №4353 "Про поштовий зв'язок".

Як передає Укрінформ, про це повідомив генеральний директор АТ "Укрпошта" Ігор Смілянський у Телеграмі.

"Сьогодні, 25 травня, вступає в силу новий Закон про поштовий зв’язок", - йдеться в повідомленні.

Смілянський зазначив, що відповідно до закону, Укрпошта з 1 липня 2023 року припинить надавати послугу з відправлення "бандерольок", які потрібно було обклеювати марками. 

"Дуже радимо нашим клієнтам максимально використати наші чудові марки для оплати цих пересилань до 1 липня, а після цього просто надсилати посилки, які можна зручно оформити онлайн в особистому кабінеті або в мобільному застосунку. Та одразу й оплатити. А марки, безперечно, можна і треба збирати для історії, відправки листів та листівок по Україні та всьому світу", - додав Смілянський.

За його словами, після того, як уряд ухвалить постанову про нові поштові правила, відповідно до закону, Укрпошта відмовиться від печаток, сургучу та іншого.

Читайте також: Укрпошта випустила аудіолистівки з голосами героїв України

Смілянський розповів, що відтепер не потрібно йти у відділення для того, щоб замовити марки, конверти тощо. "Все це можна замовити онлайн, сплатити карткою або по безготівковому рахунку, особливо, якщо Ви бізнес або юридична особа + забрати їх у найближчому відділенні після отримання смс. Менше папірців – менше черг у відділеннях. Можете пару днів попрактикуватись, а з 1 червня ця послуга буде працювати вже у звичайному режимі", - наголосив очільник Укрпошти.

Крім цього, з 1 червня Укрпошта знижує тарифи на відправлення до США відповідно до угоди, підписаної з поштою США. Відправники матимуть можливість заощаджувати 8%, і все це з повним трекінгом. 

Як повідомлялося, Верховна Рада України проголосувала за законопроєкт №4353 у другому читанні 3 листопада 2022 року. Рішення підтримали 263 депутати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-