Гуманітарної допомоги потребують 40% населення України - експерт

Гуманітарної допомоги потребують 40% населення України - експерт

Укрінформ
Унаслідок повномасштабного вторгнення Росії 17,6 мільйона українців потребують гуманітарної допомоги – це приблизно 40% населення нашої країни.

Про це повідомив голова правління Української Федерації банків продовольства (УФБП) Дмитро Шкрабатовський під час пресконференції в Укрінформі.

«Війна в Україні назавжди змінила життя не тільки українців, вона сформувала нові виклики у всьому світі. Так, проблема голоду у Європі постала дуже гостро вперше за останні 80 років, вперше з часів Другої світової війни», - зазначив він.

Шкрабатовський поінформував, що команда УФБП надає постійну гуманітарну продовольчу допомогу родинам у різних регіонах України, у тому числі мешканцям деокупованих територій та цивільному населенню у найгарячіших точках.

Він акцентував, що головною місією УФБП є зміцнення продуктової безпеки, розбудова мережі фудбанків в усіх регіонах України та розвиток культури споживання продуктів у суспільстві.

Голова правління федерації також наголосив, що кількість українців, які опиняються на межі голоду, збільшується щодня, тому «потрібно щоденно докладати максимум зусиль, щоб забезпечити людей найголовнішим для існування - їжею».

«Станом на січень 2022 року 2,9 мільйона осіб, це приблизно 6% населення України, потребували гуманітарної допомоги. На початок 2023 року цифра зросла до 17,6 мільйона осіб, а це приблизно 40% населення України», - сказав Шкрабатовський.

Читайте також: В Україні ініціюють створення Дня донора їжі

За його словами, загальна вага розподілених продуктів для надання продуктової допомоги перевищує 700 тисяч тонн. Усі пожертви передаються громадським об'єднанням-партнерам, які опікуються різними групами малозабезпеченого населення в регіонах.

«Наша команда щодня докладає максимум зусиль, щоб знайти нових партнерів, залучити донорів і збільшити об'єми продуктів та засобів першої потреби для допомоги нужденним», - підкреслив Шкрабатовський, закликавши приєднуватися до руху фудбанкингу в Україні.

Своєю чергою президент European Food Banks Federation Жак Ванденшрік висловив думку, що проблема харчової незабезпеченості може тривати в Україні ще довгий час після закінчення війни.

«Ми не зможемо забезпечити такий рівень допомоги, який надаємо сьогодні, без нових інвестицій і нових партнерств», - зауважив він.

Читайте також: Франція передала на Закарпаття 9 тонн гуманітарної допомоги

При цьому Ванденшрік поінформував, що делегація EFBF найближчими тижнями відвідає Україну, щоб отримати більше зобов'язань від бізнесу та влади щодо збільшення допомоги УФБП.

Українська Федерація банків продовольства – флагман фудбанкінгу в Україні, який об’єднує та координує роботу банків продовольства в різних регіонах. Організація збирає та передає нужденним продовольчі товари, у тому числі ті, термін зберігання яких добігає кінця, від виробників, торговельних організацій, закладів харчування, приватних осіб та інших постачальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-