Справа Гандзюк: вирок Мангеру та Левіну оголосять після 20 червня

Справа Гандзюк: вирок Мангеру та Левіну оголосять після 20 червня

Укрінформ
У Дніпровському райсуді столиці у справі нападу на активістку Катерину Гандзюк завершилася стадія дебатів, суд пішов до нарадчої кімнати. Вирок у справі буде оголошений після 20 червня.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу прокурор Андрій Синюк, який підтримує державне обвинувачення у цій справі.

“У кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього голови Херсонської обласної ради та помічника депутата вказаної ради в організації нападу на Катерину Гандзюк завершено судові дебати. Обвинувачені виступили з останнім словом, після чого суд пішов до нарадчої кімнати”, - сказав він.

Синюк зазначив, що під час судових дебатів наполягав на призначенні обвинувачуваним - ексголові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру і помічнику депутата облради Олексію Левіну - покарання у вигляді десяти років позбавлення волі.

Олексій Левін
Олексій Левін

“Вирок буде оголошений орієнтовно після 20 червня”, - додав він.

Читайте також: Напад на Гандзюк: прокуратура просить 10 років ув’язнення для обвинувачених

Як повідомляв Укрінформ, громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

Безпосередні виконавці замаху засуджені до ув'язнення на строк від 3 до 6,5 року.

Ексголова Херсонської обласної ради Владислав Мангер і помічник депутата облради Олексій Левін, підозрювані в організації замаху на Гандзюк, перебувають під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-