Жителі ТОТ можуть брати російські паспорти, аби зберегти собі життя - Данілов

Жителі ТОТ можуть брати російські паспорти, аби зберегти собі життя - Данілов

Єдині новини
Укрінформ
Секретар РНБО Олексій Данілов радить жителям тимчасово захоплених територій брати російські паспорти, аби уникнути небезпеки для життя.

Про це Данілов сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Найцінніше в людини – це її життя. І якщо загрожує небезпека, якщо можуть позбавити життя, то людина має прийняти для себе непросте рішення, але вижити обов’язково, за будь-яких умов», - наголосив він.

За словами секретаря РНБО, це не є провиною громадян України, які опинилися на тимчасово захоплених територіях і які дуже потрібні для розбудови держави.

Водночас Данілов попередив, що інакшою є ситуація з тими, хто працює з окупантами, допомагає їм та виконує їхні вказівки: «Ми точно зможемо розібратись після звільнення наших територій - у кого були які життєві обставини».

Читайте також: росія роздає свої паспорти на окупованих територіях, щоб показати вторгнення як успіх – розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець сказав, що українці, які перебувають на ТОТ, задля збереження власного життя мають брати російський паспорт або в будь-який спосіб виїжджати з таких територій.

Своєю чергою віцепрем’єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук рекомендувала жителям ТОТ не брати російські паспорти та по змозі виїжджати звідти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-