Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Що їсти для краси волосся

Що їсти для краси волосся

Блоги
Укрінформ
Яйця та кефір часто радять застосовувати в масках. Але найліпше їх вживати в їжу

Ви можете сміятися і не вірити, мовляв, Скиталінська де завгодно знайде звʼязок з їжею, але це ж правда!

Їжа впливає на всі процеси в організмі людини.

І навіть на здоровʼя волосся.

На його структуру (товщину, густоту, колір, закрученість чи прямість) впливає генетика.

Але є ще багато інших факторів, таких, як рівень цукру, запалення, баланс гормонів, особливо, гормонів стресу, щитовидної залози та статевих, які дуже сильно впливають на те, чи буде у нас на голові гарне волосся, чи воно випадатиме, витоншуватиметься, обламуватиметься.

Звісно, якщо ми куримо, то маємо знати, що з кожною викуреною сигаретою волосяні фолікули слабшатимуть і частина з них безповоротно перестануть працювати.

А ще на наше волосся впливають різні хімікати, яких вистачає в оточуючому повітрі, засобах побутової хімії, а також багато ліків.

Їжа впливає особливо: вона або живить волосяні фолікули, або погіршує їхнє існування. Приміром, їсте ви щодня смажений бекон на сніданок, уявляючи себе британцем, чи круасан, уявляючи французом, і одержуєте величезну дозу "зіпсованих" білків (КПГ, кінцевих продуктів глікації), які погіршують роботу кератиноцитів (клітин шкіри) та волосяних фолікулів.

А ще для для здорового волосся потрібен якісний білок, особливо дві амінокислоти (L-лізин та L-цистеїн), зелені овочі, і продукти, багаті вітамінами А, С, Е.

І якісний догляд (з відсутністю токсичних складових), активний спосіб життя, і присутність ікігаю, незважаючи на життєві обставини.

Про це та ще багато іншого про харчування і волосся я розповідала на дуже гарній події, де зібралися кращі трихологи України (лікарі, які займаються лікуванням волосся), а також ендокринологи, гінекологи..

І відбулося це в найкращому місці о цій порі року -- в моєму рідному Закарпатті!

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-