Зеленський вшанував пам’ять жертв нацистських концтаборів

Зеленський вшанував пам’ять жертв нацистських концтаборів

Фото
Укрінформ
У Міжнародний день визволення в’язнів нацистських концтаборів було встановлено кошик квітів від Президента Володимира Зеленського до Меморіального комплексу «Бабин Яр» у місті Києві.

Про це повідомляє пресслужба глави держави, передає Укрінформ.

Також відбулося покладання квітів до пам’ятного знака загиблим у Сирецькому концентраційному таборі та пам’ятного знака «Пам’ять заради майбутнього» на території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр».

"Україна пам’ятає всіх, кого вбив і скалічив нацистський режим у роки Другої світової війни. Як пам’ятає про кожного українця й українку, які загинули у XXI сторіччі в концтаборах і катівнях російської держави-агресора", - зазначили в ОП.

Також Офіс глави держави цитує Зеленського, який обіцяє зробити все, щоб визволити наших співвітчизників із таборів і в’язниць новітніх нацистів – російського тоталітарного режиму, і лише спільними зусиллями всього цивілізованого світу можна подолати агресора та не допустити експансії тоталітаризму на Європейському континенті.

Як відомо, 11 квітня у світі відзначається День визволення в’язнів нацистських концтаборів, започаткований у 1991 році рішенням Генеральної Асамблеї ООН. 11 квітня 1945-го в’язні нацистського концтабору в Бухенвальді, дізнавшись про підхід союзницьких військ, підняли інтернаціональне повстання проти гітлерівців, а коли у концтабір увійшли американські військові, повстанці повністю його контролювали.

Читайте також: Рік тому армія рф обстріляла Бабин Яр – Зеленський

Усього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло понад 14 тисяч концтаборів, через які за роки війни пройшло більш як 18 мільйонів осіб, значна частина з яких загинула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-