Високопосадовці вітають із Великоднем християн західного обряду

Високопосадовці вітають із Великоднем християн західного обряду

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль привітав зі святом усіх, хто відзначає в неділю, 9 квітня, Воскресіння Христове.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Телеграмі.

"Хай це світле свято принесе натхнення та сили нашому народові в боротьбі проти російського агресора", - побажав очільник уряду.

Також Шмигаль наголосив: "Бажаю тихого та благословенного Великодня, перемоги та миру на рідній землі, незламної віри в наших захисників. Хай світло Воскреслого Христа розвіє темряву над Україною".

Читайте також: Зеленський привітав християн західного обряду з Великоднем: Ми однаково віримо у свободу

Своєю чергою Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук нагадав, що Великдень - свято перемоги добра над злом, світла над темрявою, життя над смертю.

"У цей день наші серця особливо сповнені найміцнішої віри та найсильнішої надії у перемогу над абсолютним злом, обличчя якого нам довелося побачити і з яким нам довелося боротися”, - зазначив Стефанчук.

За його словами, у молитвах українці передусім просять сили й захисту для тих, хто щодня боронить їх – захисників та захисниць.

“Ми просимо мужності та витримки всьому незламному українському народові! Ми просимо про мир та спокій у кожній родині, у кожному куточку нашої України. І ми - на світлій стороні. А тому неодмінно переможемо!”, - підкреслив Голова ВР.

Читайте також: Епіфаній закликав у Вербну неділю молитися за українських захисників

Київський міський голова Віталій Кличко підкреслив, що Великдень символізує торжество істини та справедливості, перемогу життя над смертю. Це свято, яке зміцнює віру, спонукає до добра і милосердя.

"Переконаний, що в ці складні часи християнські цінності об'єднали українців у бажанні боротися за справедливість і волю своєї держави та творити щасливе майбутнє”, - заявив він.

Мер Києва побажав, щоб Великодні свята відродили найсвітліші мрії, подарували надію на нове життя і стали початком нових звершень та досягнень.

“Бажаю всім непохитної віри та довгоочікуваної перемоги! Христос Воскрес! Воістину Воскрес!”, - зазначив Кличко.

Читайте також: Посол Зварич привітав поляків з Великоднем

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко також привітав християн із Великоднем та Вербною неділею.

“Вітаю християн західного обряду, які сьогодні святкують Великдень, і православних християн, які відзначають Вербну неділю. Не важливо, що ми відзначаємо святі свята в різні дати, у нас всіх сильна віра та єдине бажання - миру на нашій землі, свободи, світлого майбутнього нашим дітям та єдності наших родин”, - заявив очільник МКІП.

Як зазначив Ткаченка, він вірить, що Господь чує кожного та всіх разом.

Як повідомляв Укрінформ, християни західного обряду цього року святкують Великдень 9 квітня, за григоріанським календарем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-