СБУ розпочала понад 2 600 кримінальних проваджень проти колаборантів

СБУ розпочала понад 2 600 кримінальних проваджень проти колаборантів

Укрінформ
Слідчі СБУ розпочали понад 2 600 кримінальних проваджень щодо колаборантів і пособників ворога.

Про це повідомив на брифінгу речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко, передає кореспондент Укрінформу.

«Загалом слідчі СБУ розпочали понад 2 600 кримінальних проваджень щодо колаборантів і пособників ворога. Серед фігурантів, зокрема, колишні нардепи та депутати місцевих рад. У тому числі Євген Балицький, Володимир Сальдо, Ігор Марків та багато інших», - сказав він.

Дехтяренко також повідомив, що торік СБУ відкрила 1 100 кримінальних проваджень за фактами державної зради, і 103 зрадники уже отримали вироки суду.

Також українська спецслужба спільно з іншими правоохоронними органами провела масштабну роботу для припинення деструктивної діяльності проросійськи налаштованого духовенства УПЦ (МП). Загалом, за даними Дехтяренка, «поглиблену перевірку пройшли понад 350 церковних споруд і 850 осіб».

Читайте також: СБУ викрила зрадника, який вербував в Україні в'язнів до пвк «вагнер»

Нині СБУ розслідує майже 60 кримінальних проваджень стосовно священнослужителів УПЦ (МП). Суди вже винесли 7 обвинувальних вироків, підсумував Дехтяренко.

Речник також повідомив, що департаменти контррозвідки та військової контррозвідки торік викрили 277 агентів іноземних спецслужб. Ще 45 агентів виявили в ході контрдиверсійних та антитерористичних заходів.

Читайте також: СБУ порушила майже 60 кримінальних проваджень щодо представників УПЦ МП

Як повідомлялося, в Україні вже зареєстровано понад 87 тисяч воєнних злочинів росії проти України, внаслідок яких загинули майже 10 тисяч цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-