У НАБУ анонсують розвиток у «різних напрямках» справи Лозинського

У НАБУ анонсують розвиток у «різних напрямках» справи Лозинського

Укрінформ
У кримінальному провадженні Національного антикорупційного бюро, де фігурує вже колишній заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України, буде розвиток у різних напрямках.

Про це під час публічної дискусії «Антикорупція під час війни. Підсумки 2022 року» поінформував т.в.о. директора НАБУ Гізо Углава, передає кореспондент Укрінформу.

«Однією з яскравих справ була та, (де фігурує – ред.) заступник міністра регіонального розвитку і інфраструктури, який під час війни, фактично, за інформацією слідства, присвоював державні гроші. І у цієї справи ще буде розвиток у різних напрямках. Її матеріали показують, що ця корупція (існувала – ред.) не тільки у цій структурі, а й у інших структурах теж», - сказав Углава.

Читайте також: Суд відправив Лозинського під цілодобовий домашній арешт

Як повідомлялося, 21 січня детективи НАБУ викрили заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури та інших членів організованої групи на одержанні 400 тисяч доларів неправомірної вигоди за сприяння в укладанні договорів на закупівлю обладнання та техніки.

За даними слідства, влітку 2022 року уряд виділив 1,68 млрд грн на відновлення об‘єктів критичної інфраструктури та забезпечення населення електроенергією, теплом і водопостачанням, частину яких вирішили привласнити ряд посадовців центральних та регіональних органів виконавчої влади. 

У САП стверджують, що посадовці, перебуваючи у змові з іншими особами, забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною вартістю з наперед визначеними суб’єктами підприємницької діяльності. Підприємці мали передати посадовцям за «перемогу» у тендерах 280 млн грн, які становили різницю між реальною та закупною вартістю послуг.

Читайте також: Хабар Лозинському: ВАКС арештував організатора схеми, застава - 100 мільйонів

Після цього віцепремʼєр-міністр Олександр Кубраков видав розпорядження про підготовку документів на звільнення заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського.

22 січня уряд звільнив Лозинського з посади заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури.

24 січня Вищий антикорупційний суд призначив ексзаступнику міністра розвитку громад, територій і інфраструктури України Василю Лозинському цілодобовий домашній арешт до 22 березня 2023 року.

Фото: НАБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-