Терехов заявив, що попри штраф продовжить спілкуватися з харків'янами російською

Терехов заявив, що попри штраф продовжить спілкуватися з харків'янами російською

Укрінформ
Мер Харкова Ігор Терехов, якого оштрафували за використання недержавної мови в ефірі "Єдиних новин", заявив, що офіційно буде розмовляти українською, але з харків'янами надалі продовжить спілкуватися російською.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у коментарі Суспільному.

"Я вважаю, що сьогодні в нас є зовсім інші справи. Я вважаю, що найголовніше для нас сьогодні — це перемога. Офіційно я буду розмовляти українською. Що стосується мого спілкування з харків’янами — я буду спілкуватися російською", — зазначив Терехов.

При цьому мер Харкова не уточнив, чи сплачуватиме штраф за порушення мовного закону. На оскарження постанови у нього є час до 4 грудня.

Читайте також: У двох медуніверситетах порушували мовний закон – російською викладали іноземцям

Як повідомляв Украінформ,  представники громадських організацій неодноразово зверталися до Уповноваженого через публічні виступи харківських посадовців, зокрема, міського голови Харкова, російською мовою.

18 листопада стало відомо, що відносно Терехова почато адміністративне провадження, а вже 24 листопада посадовця оштрафували на 3400 гривень за виступи на телебаченні та ведення соціальних мереж недержавною мовою

Останні три тижні Терехов під час включень у марафон “Єдині новини” говорить українською мовою, також державною мовою він вів останню сесію міськради. Дописи та відеозвернення у соцмережах міського голови продовжують виходити російською.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-