Ворог надовго запам’ятає незламність та міцність українських захисників - Шмигаль

Ворог надовго запам’ятає незламність та міцність українських захисників - Шмигаль

Укрінформ
російські загарбники надовго запам’ятають незламність та міцність українських захисників, які зберегли бойові традиції своїх предків.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Він зауважив, що 14 жовтня має особливе значення для кожного українця, тому що здавна наші предки цього дня відзначали Покрову Пресвятої Богородиці - свято, що було одним із найголовніших у запорозьких козаків.

Читайте також: Захисники і захисниці України б'ються за волю для наступних поколінь – Зеленський

Він також нагадав, що козацькі традиції перейняло нове покоління українців, що боролося за свою ідентичність, за незалежність та свободу Української держави проти нацистів та комуністів.

"У повстанців минулого століття й у бійців сьогодення той самий ворог — росія та її хворобливий імперіалізм. Ворог, який досі конвульсивно згадує відвагу й героїзм українського визвольного руху, так само надовго запам’ятає незламність та міцність українських оборонців, які зберегли найкращі риси та бойові традиції своїх предків і сьогодні. Боролись! Боремось! Поборемо! Слава Україні!", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Залужний: Ми поховали міф про непереможність російської армії, а тепер повертаємо своє

День захисників і захисниць України – державне свято, що відзначається 14 жовтня. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом з назвою "День захисника України". 14 липня 2021 року Верховна Рада перейменувала свято на День захисників і захисниць України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-