Як зареєструвати дитину, народжену в іншій країні - роз'яснення Мін’юсту

Як зареєструвати дитину, народжену в іншій країні - роз'яснення Мін’юсту

Укрінформ
Державну реєстрацію народження дитини, яка з'явилася на світ за кордоном, проводять дипломатичні представництва або консульські установи України.

Як передає Укрінформ, про це інформує Міністерство юстиції у Фейсбуці.

“Державну реєстрацію актів цивільного стану, у тому числі народження фізичної особи та визначення її походження, відносно громадян України, які проживають або тимчасово перебувають за кордоном, проводять дипломатичні представництва або консульські установи України”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що державна реєстрація народження дитини проводиться за письмовою або усною заявою батьків чи одного з них за місцем її народження або за місцем проживання батьків.

Документи, видані уповноваженими органами іноземних держав у встановленій формі, визнаються дійсними в Україні в разі їх легалізації, якщо інше не передбачено законом або міжнародним договором України.

Читайте також: Від початку війни в Україні народилися понад 102 тисячі немовлят

“Враховуючи наведені положення законодавства, проведення відділом державної реєстрації актів цивільного стану України державної реєстрації малюка можливе, якщо реєстрація народження дитини, народженої в іншій державі, не була проведена компетентним органом такої держави або дипломатичним представництвом чи консульською установою України”, - додали в Мін'юсті.

Як повідомлялося, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що з 8 мільйонів українців, які прибули до країн Європейського Союзу з початку повномасштабного вторгнення, близько 5 мільйонів повернулися в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-