Люди з інвалідністю зможуть отримувати адмінпослуги вдома – Олена Зеленська

Люди з інвалідністю зможуть отримувати адмінпослуги вдома – Олена Зеленська

Укрінформ
Для людей з інвалідністю впроваджується сервіс надання адміністративних послуг вдома через мобільні цифрові валізи.

Проєкт поки є пілотним і реалізується лише в низці громад, розповіла дружина Президента Олена Зеленська у Телеграмі, повідомляє Укрінформ.

«Люди з інвалідністю, люди літнього віку та всі, хто фізично не можуть відвідати ЦНАП, відтепер зможуть отримати адміністративні послуги вдома. Це стало можливим завдяки мобільним цифровим валізам, які поступово запроваджуватимуть у громадах», - зазначила вона.

Перша леді пояснила, що адміністратор ЦНАП матиме пересувне робоче місце з портативним обладнанням і зможе надавати послуги українцям, яким важко пересуватись, вдома чи у лікарні.

Також, за її словами, мобільні валізи використовуватимуть у віддалених населених пунктах, що особливо важливо під час війни.

Олена Зеленська додала, що наразі цифрові валізи будуть передані тільки пілотним громадам у цільових регіонах програми: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Луганській та Одеській областях.

«Цей проєкт – ще один важливий крок до інклюзивності, який зробила Україна. І неймовірно важливо, що робота з усунення бар’єрів для усіх наших громадян ні на мить не зупиняється під час війни», - підкреслила дружина Президента.

Читайте також: В Україні запускають мобільні центри адмінпослуг

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міністерство цифрової трансформації анонсувало, що громадам пілотних областей передадуть портативне обладнання для надання адміністративних послуг поза межами ЦНАП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-