На Іграх Нескорених в Гаазі заспівали пісню “Ой у лузі червона калина”

На Іграх Нескорених в Гаазі заспівали пісню “Ой у лузі червона калина”

Відео
Укрінформ
У Гаазі тренер української збірної з бігу та стрибків разом з волонтерами заспівали “Ой у лузі червона калина”, яка стала піснею-символом українського опору військовій агресії рф.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, українську пісню виконало тріо, яке сформувалося під час змагань.

До тріо увійшли волонтери Уляна Бунь і Андрій Коршний, які проживають в Нідерландах вже багато років, а також тренер з бігу та стрибків української команди Олена Яновська.

На пісню усі присутні відреагували бурхливими оплесками.

Читайте також: Пісня Pink Floyd із вокалом Хливнюка очолила ТОП-100 найбільш скачуваних синглів у Британії

Як повідомляв Укрінформ, Ігри Нескорених проходять у Гаазі з 16 по 22 квітня 2022 року. Українська команда представлена у восьми видах спорту, зокрема у плаванні, бігу, штовханні ядра, стрільби з лука, баскетболі на візках.

Ігри нескорених – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, започатковані британським принцом Гаррі, герцогом Сассекським, у 2014 році.

Читайте також: Збірна України на Іграх Нескорених подякувала в Гаазі за підтримку

У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті батьківщини.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України. Ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст і сіл, жорстоко катує і вбиває мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-